SUBLIMACIJA-ŠALICE

Sublimacija je proces prelaska boje iz čvrstog u plinovito agregatno stanje. Sublimacijski tisak se izrađuje pomoću printera koji koriste boje za sublimaciju i ispisuju motive na papir za sublimaciju. 

Sublimacija je moguća na artiklima koju su prethodno pripremljeni/premazani za sublimacijski tisak. Tako šalice i lončići na koje tiskamo imaju premaz na koji se prihvaća boja.

Isprintani motiv na papiru se pozicionira i ljepljivom trakom pričvršćuje na šalicu. Umeće se u zagrijanu termo prešu na 200 stupnjeva celzijusa i drži stisnutu 3 minute. Nakon toga se uklanja papir i šalica se stavlja na hlađenje u kutiju.

Keramičke bijele šalice su najrašireniji proizvod na koji tiskamo. Takva šalica je zastupljena u našem domu, poslu, autu… Logo ili poruka koju želimo otisnuti može biti lijepo vidljiva zbog velike površine na koju se tiska. Zbog toga je često tvrtke koriste kao svoj reklamni proizvod. 

Šalice koje nudimo mogu biti:

  • Potpuno bijele
  • Šalice s obojenom unutrašnjošću
  • Šalice s obojanom ručkom i rubom
  • Šalice s obojanom ručkom i unutrašnjošću

Šalice su otporne na strojno pranje. Dolaze u kartonskim kutijama i tako su zaštićene u transportu.

Osim šalica, vrlo zanimljiv i atraktivan proizvod je emajlirani retro lončić. Metalni lončić se jednako otiskuje kao i šalice. Vrlo je tražen proizvod za sublimaciju.

Lončić se isključivo pere ručno, ne smije na strojno pranje. Zapremina je 3 dcl.

Prednost sublimacije je živopisnost i šarenilo boja te visoka rezolucija ispisa.